NOVICE

Kategorije

Informacijsko modeliranje strojnih in elektro inštalacij

Skrito strokovno znanje o zraku, ki ga dihamo.

Podjetje Artécnica

Artécnica je inženirsko podjetje, specializirano za inovacije, načrtovanje, modeliranje, načrtovanje in vrednotenje sistemov HVAC in industrijskih toplotnih sistemov.

Podjetje, ki sta ga ustanovila dva inženirja strojništva in elektromehanike, deluje po vsej Braziliji in sodeluje s širokim naborom priznanih strank, vključno z bolnišnicami, univerzami, letovišči, vodnimi parki, tovarnami in farmacevtskimi laboratoriji, vključno s številnimi stavbami s certifikatoma LEED in WELL.

 Ekipa je aktivna članica več lokalnih in mednarodnih strokovnih združenj, vključno z ASHRAE, severnoameriškim združenjem inženirjev za hlajenje in klimatizacijo, in ISPE, mednarodnim združenjem farmacevtskih inženirjev, ter prispeva k razvoju novih nacionalnih in mednarodnih norm in standardov.

Stroškovno učinkovita in enostavna za uporabo - DDS-CAD

Podjetje Artécnica je začelo sodelovati z DDScadom leta 2013, potem ko je več let iskalo programsko rešitev MEP, ki bi bila stroškovno učinkovita, enostavna za uvajanje, učenje in vzdrževanje. Ekipa se zdaj zanaša na DDScad za projektiranje, dokumentacijo in usklajevanje gradnje.

Družba Artécnica uporablja DDScad za generiranje toplotnih obremenitev s pomočjo datotek gbXML, ki jih je nato mogoče enostavno izvoziti v programsko opremo za toplotno analizo. To pospeši postopek, kar pomeni hitrejši čas izvedbe za stranke. 

Na začetku je bila večina informacij, ki jih je podjetje Artécnica prejelo od arhitektov, v 2D, zato je začelo s pretvorbo datotek v 3D, da je lahko delalo na podlagi programa DDScad. Zdaj arhitekti pogosteje delajo v 3D, Artécnica pa informacije vnaša neposredno v DDScad prek IFC.

Podjetje Artécnica, ki je pionir na področju projektiranja BIM in sodelovanja OPEN BIM, je razvilo številne elemente za podatkovno zbirko izdelkov DDScad, ki so zdaj na voljo vsem uporabnikom DDScada po svetu

Zahtevna klimatizacija zdravstvenih prostorov

Digitalno načrtovanje s programom DDScad je podjetju Artécnica v veliko pomoč, zlasti pri projektih, ki so zahtevni zaradi svoje velikosti in kompleksnosti, kot je načrtovanje klimatske naprave z direktno ekspanzijo za novo splošno bolnišnico v Caxias do Sul v južni Braziliji s 33.000 kvadratnimi metri in 4.244 kW inštalirane generatorske moči.
Podjetje Artécnica je s pomočjo programa DDScad v dveh tednih preoblikovalo 2D arhitekturne načrte v 3D model. Nato je bilo enostavno ustvariti datoteko gbXML za uporabo s programsko opremo za toplotno analizo Trace®700 (zdaj Trace® 3D Plus).
Pri delu v 3D je podjetje Artécnica upoštevalo lokacije kabelskih korit ter zasnovalo kanale in cevi, ki bodo potekali nad hodniki. Model 3D je naročniku pomagal pri vizualizaciji naprav, vključno s toplotno elektrarno, strojnico, črpališčem in operacijskim prostorom.

Skupinski nakup
pred dvigom cen!
00
Days
00
Hours
00
Minutes
00
Seconds